Seizoen 2017-2018

Uitslagen van de clubkampioenschappen

Jeugd-enkel: 1. Milan 2. Noah 3. Nicolas en Jonas


 

 

 

Volwassenen-dubbel: 1. Nancy en Kobe 2. Kris en Nathan 3. Vera en Dirk 4. Robin en Bert

 

 

Ook de dames ploeg speelt kampioen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D-ploeg kampioen op 6 April 2018

Vrijdag 6 april was het zover; Bert Verbist (D2), Nancy (D2), Alain (D6) en Robin Van Roosbroeck (D6) werden in de arena gegooid om de strijd aan te gaan met de rechtstreekse concurrent van onze D-ploeg om kampioen te spelen nl. St-Truiden C. De afgevaardigden voor St-Truiden waren Goossens Jos (D0), Goossens Sofie (D4), Bamps Luc (D4) en de jonge Velaers Emma (D6).

We kwamen al direct 0 – 2 achter maar Bert en Nancy trokken de situatie terug recht naar 2 – 2. Bert kreeg set 1 wel 0 – 11 rond de oren van Luc maar na een sterk staaltje zelfcoaching won hij de match met 1 – 3. Dan sloeg Alain er in om Sofie met 3 – 0 te verslaan. Dit ging voor Alain zijn enige winnende match van de avond worden, maar achteraf gezien was dit toch wel een heel belangrijke match. Het ging van 3 – 3  naar 5 – 5 dankzij de eerste winnende match van Robin die steeds beter begon te spelen en door de nodige coaching van Georges de match tegen Luc naar zich toe wist te trekken in een belle. Toen werd er geopperd van : We zouden toch eens een kloofke moeten kunnen maken. Dus……Bert en Nancy wisten wat hen te doen stond. Die kloof maken was toch moeilijker dan er gedacht werd want ze kwamen beiden 0 – 2 in sets achter. Toen kwam onze coach Georges nog eens op het toneel en strooide wat bemoedigende woorden over Nancy. Bert deed op zijn beurt nog eens aan zelfcoaching. Nancy won set 3 met 12 – 10 en Bert won met 11 – 6. Georges trok terug met zijn gieterke naar Nancy en goot nog een teug zelfvertrouwen over haar. Wat deed Bert …..inderdaad : zelfcoaching. Beiden wisten er een belle uit te sleuren. Georges nog een 3de keer met wat peptalk naar Nancy en Bert opnieuw zelfcoaching en zoals gezegd, zo gedaan, de kloof werd gemaakt 7 – 5. Robin wist Emma te winnen met 3 – 0 en Bert won Jos met 3 – 1 en de buit was binnen. De D-ploeg was kampioen. Er werd nog wat nagebabbeld bij een glaasje cava en iedereen ging blijgezind naar huis en sliep als een roos behalve Bert Verbist. Die beleefde de hele avond nog eens terug tijdens zijne nacht en deed geen oog dicht. Dikke proficiat aan de D-ploeg en aan de supporters die voor de nodige aanmoediging zorgden.

 

 

 

Competitiestart is goed ingezet (21 oktober 2017)

We zijn inmiddels reeds 5 speeldagen ver. Na de ongelukkige ontknoping voor enkele van onze ploegen eind vorig seizoen, kunnen we nu wel stellen dat we het seizoen alvast positief hebben ingezet. Enkel de A-ploeg in 1e provinciale heeft het moeilijk maar dat lag in de lijn der verwachtingen vermits we dit seizoen geen beroep kunnen doen op enkele sterkhouders die er de voorbije seizoenen het mooie weer maakten. Hoewel onze spelers elke week het beste van zichzelf geven, hebben ze nog geen match winnend kunnen afsluiten.
Onze B-ploeg in 3A daarentegen won reeds 4 keer en speelde 1 keertje gelijk. Na 5 speeldagen telt enkel Paal B een puntje meer dan onze teammakkers. Onze C-ploeg doet zelfs nog beter: ze heeft nog geen enkel puntje verloren waardoor ze autoritair aan de leiding staat in 4A. Ook onze E-ploeg speelt mee in deze reeks. Ze wisten tot nog toe 2 matchen te winnen waardoor ze zich op een veilige 9e plaats bevinden. In 4B zijn na 5 speeldagen nog 3 ploegen ongeslagen waaronder onze D-ploeg. Ook hier maken we dus mee het mooie weer. Tot slot rest er nog de F-ploeg in 5e. Deze ploeg wist tot nog toe 1 keertje te winnen wat hun de 7e plaats oplevert.
We duimen alvast dat onze ploegen de komende maanden op dit elan kunnen verder gaan.


 

Provinciaal jeugdcriterium fase 1: de gebroeders Jans maken indruk (1 oktober 2017)
Zowel Lennert als Nathan Jans hebben een puike prestatie neergezet tijdens de eerste fase van het provinciaal jeugdcriterium. Lennert trad aan in divisie 2A. Hij won vlot al zijn wedstrijden en mag dus de volgende keer aantreden in de hoogste afdeling. Zijn broer Nathan is reeds in deze afdeling actief. En ook zijn resultaten mogen gezien worden. Hoewel de concurrentie groot was won hij overtuigend 5 matchen. Enkel Rune Coussee van Hoeselt was een maatje te sterk. Een knappe 2e plaats dus voor onze poulain.Kwalificatiefase nationaal jeugdcriterium: Nathan weert zich dapper (24 september 2017)

Nathan zakte af naar Louvain-La-Neuve voor de kwalificatiefase van het nationaal jeugdcriterium. Uiteraard is de tegenstand hier erg sterk. In de groepsfase wist onze poulain 3 van de 5 matchen te winnen en versloeg hij onder meer een E2. Op de hoofdtabel kreeg hij 2 D6’en en een E6 voorgeschoteld. De 2 D6 spelers bleken nog een maatje te sterk, de E6 speler werd vlot verslagen. Dit alles leverde hem uiteindelijk een 35e plaats op. Jammer genoeg is hij hiermee niet rechtstreeks geplaatst voor de volgende fases van dit nationaal regelmatigheidscriterium. Maar het belooft wel veel goeds voor hem als hij volgend seizoen als tweedejaars miniem terug zijn kans zou wagen.Verslag eerste fase Vlaams jeugdcriterium (10 september 2017)

De eerste fase van het Vlaams jeugdcriterium viel erg vroeg dit jaar. Niettemin waagden de broers Jans hun kans. Maar ze hadden het niet gemakkelijk. Lennert wist in zijn poulefase 1 match te winnen. Hierdoor mocht hij op de hoofdtabel strijden voor plaatsen 9 tot 12. Door een zege tegen een E6 wist hij beslag te leggen op plaats 10 in het eindklassement. Nathan speelde eveneens in een poule met 7 spelers. Hij won 3 van zijn 6 matchen. Het leverde hem een 4e plaats op. Op de hoofdtabel weerde hij zich goed maar kon hij geen partij in zijn voordeel beslechten. Hierdoor werd hij uiteindelijk 8e.