Seizoen 2016-2017

Jurgen terug Belgisch Kampioen in het G-Tafeltennis ! (24 mei 2017)

Net als vorig jaar is Jurgen Heylen er in geslaagd Belgisch kampioen te worden, deze keer in de C-reeks staanden, een reeks hoger dan vorig seizoen. Wederom een prachtprestatie van onze teamgenoot vorige zondag 21 mei te Brussel.
In zijn 1ste wedstrijd nam Jurgen het op tegen Vincent Gabry, een Waalse speler van de club Espérance, net als Jurgen C6 geklasseerd. Jurgen nam de wedstrijd in handen en had al snel de 1ste set beet. Ook de 2de en 3de set gingen zeer vlot met als resultaat een knappe 3-0 overwinning (setstanden waren 11-3, 11-2 en 11-4).
De 2de wedstrijd kondigde zich moeilijker aan: de tegenstander Quentin Haustenne (sph Fleurus) had immers een C4-klassement. Jurgen won echter in no-time de 1ste en 2de set. Na bijsturing bij de tegenstander ging de 3de set nipt verloren. De 4de set werd reuzespannend en nerveuzer maar Jurgen trok het laken naar zich toe en won de match met 3-1. Setstanden waren 11-2, 11-3, 10-12 en 11-8. Verdiend kampioen dus!
In de open klasse tenslotte moest Jurgen het opnemen tegen Arnaud Duquesne, met zijn A9 klassement als 4de gerangschikt op de tabel. Een haast onmogelijke opgave voor Jurgen maar hij weerde zich prima. In set 2 en 3 was het verschil met respectievelijk 8-11 en 9-11 erg klein maar een 0-3 verlies was onvermijdbaar. Niettemin toch goed gespeeld van onze kersverse kampioen.
En rechts hebben we nog een foto bijgevoegd van Jurgen tezamen met Laurens Devos, gouden medaillewinnaar op de Paralympics 2016 te Rio. Ook Laurens was uiteraard van de partij op het Belgisch kampioenschap van het G-tafeltennis.

 


 

Wijzigingen openingsuren lokaal tijdens de eindeseizoensperiode (22 april 2017)

In mei zal er rekening gehouden moeten worden met gewijzigde openingsuren van ons lokaal. Zie hieronder een overzicht:

  • Donderdag 18.15 – 19.15: training jeugd beginners
  • Donderdag 19.15 – 20.15: training jeugd gevorderd
  • Vrijdag vanaf 20h: vrije training voor iedereen
  • Zondag van 10.00 tot 11.30: training voor iedereen

Op donderdag zal er dus geen gelegenheid tot training meer zijn voor volwassenen!

Op vrijdagavond 21/04 en zondag 23/04 zal ons lokaal niet geopend zijn omwille van schoolactiviteiten.

 


 

Het competitieseizoen kent een ontknoping in mineur voor enkele van onze ploegen (21 april 2017)

De 22 competitiematchen zijn voor al onze ploegen gespeeld. En we wisten misschien wel dat het geen boerenjaar zou worden maar het lot was ons de laatste weken echt wel niet gunstig gezind. We beginnen met de A-ploeg. Daar was er gelukkig nog wel heuglijk nieuws te rapen. Heel het seizoen hebben ze moeten knokken tegen degradatie maar in de laatste weken wisten onze jongens belangrijke overwinningen te boeken. Het resultaat is een 9e plaats en een verlengd verblijf in 1e provinciale. Heel wat minder verging het de B-ploeg in 2e provinciale. Vanaf week 13 belandden ze op de 11e plaats met enkel rode lantaarn Tamara Hoeselt H achter zich. En matchen winnen was erg moeilijk waardoor de kloof met de andere degradatiekanditaten groeide. De overwinning op de voorlaatste speeldag tegen Schulen E kon geen soelaas meer brengen waardoor de 11e plaats het pijnlijke verdict werd. In 3A voerde onze C-ploeg een erg open degradatiestrijd met maar liefst 6 andere teams. De posities wisselden week na week. En bijna steeds zag het er gunstig uit voor onze C-ploeg. Maar het is uiteraard de positie op de eindstreep die telt. En hier klokten we onverwacht af op plaats 11 met 3 punten verschil op Morata Mol D, de nummer 6 in de eindstand. In 3D was Hasselt D gedoemd om te zakken. Het hele seizoen stonden ze op plaats 12 met ruime achterstand op de andere ploegen. Maar om niet op plaats 11 van deze groep te eindigen moest onze D-ploeg bikkelen met Hoeselt I en Herckenrode D. Ook hier verliep deze degradatiestrijd erg spannend maar weerom moesten we het onderspit delven. De E-ploeg verging het heel wat beter en kende een seizoen zonder al te veel zorgen. Uiteindelijk strandde ze op plaats 9 met ruime voorsprong op de andere degradatiekandidaten. Ook de F-ploeg in 5e provinciale vormde dit seizoen een lichtpunt door op een mooie 4e plaats te eindigen. Maar het waren onze youngsters die uiteindelijk voor de beste collectieve prestatie zorgden. Zij werden tweede in de jeugdcompetitie op 3 punten van groepswinnaar Tamara Hoeselt B.
Nu zullen we enkele maanden uitblazen zodat we met frisse moed aan het volgende seizoen kunnen beginnen om onze verloren plaatsen in 2e en 3e provinciale terug op te eisen en de posities van onze andere ploegen te bestendigen.

 


 

Vlaams jeugdcriterium fase 3: Lennert en Nathan weren zich dapper (31 maart 2017)

Tijdens de derde fase van het Vlaams jeugdcriterium categorie preminiemen 2 hebben Nathan en Lennert Jans weerom het beste van zichzelf gegeven. Mede door de sterke tegenstand had Lennert het in zijn poule wel niet makkelijk. Hij won niettemin 1 van zijn 4 matchen waardoor hij op de vierde plaats eindigde en voor plaatsen 7 tot 12 op de hoofdtabel mocht gaan strijden. Nathan was wel erg succesvol in zijn poule en won maar liefst 3 van zijn 4 matchen. Enkel een speler van Gierle was te sterk. Uiteindelijk zouden 3 spelers in deze poule 3 van hun 4 matchen winnen. Om een ranking op te kunnen maken wordt in dat geval naar de onderling gewonnen en verloren sets gekeken. En dit was nadelig voor Nathan die zo niet op plaats 1 maar op plaats 3 belandde. Ook hij mocht bijgevolg gaan strijden voor de plaatsen 7 tot 12 op de hoofdtabel. Nathan won hier vlot zijn 2 matchen met 3-1 en eindigde logischerwijze op plaats 7. Broer Lennert won één van zijn 2 matchen en werd aldus 10e in de eindranking. In de algemene tussenstand na 3 fases staat Lennert nu op een 11e plaats waardoor het jeugdcriterium voor hem erop zit. Nathan staat momenteel 5e wat hem een plaats in de eindronde met de beste 8 oplevert. Met 2 punten achterstand op de nummer 3 zit er misschien met wat geluk nog een podiumplaats in.

 


 

De clubkampioenschappen komen eraan (9 maart 2017)

Met nog een maand te gaan de loopt het competitieseizoen stilaan op zijn laatste benen. Maar een seizoen kan uiteraard niet afgesloten zonder ons clubkampioenschap. Op 28 april wordt dit enkelkampioenschap georganiseerd. De start ervan is stipt om 20h ingepland. Inschrijvingen hiervoor kunnen aan Marc Van De Laer worden doorgegeven, dit tot 26 april. Net zoals vorig jaar wordt het kampioenschap voorafgegaan door de algemene jaarvergadering waar uiteraard ook iedereen van harte welkom is. Deze vergadering wensen we zeker om 19h te beginnen zodat alle onderwerpen tegen de start van het enkelkampioenschap doorgesproken zullen zijn.

 


 

 


 

2e fase Vlaams Jeugdcriterium: de gebroeders Jans laten van zich spreken (22 januari 2017)

Zowel Lennert als Nathan Jans maakten tijdens de tweede fase van het Vlaams Jeugdcriterium bij de preminiemen 2 het mooie weer in het verre Roeselare. Lennert eindigde als 3e in zijn poule en mocht nadien voor plaatsen 5 tot 8 duelleren. Hij won vlot zijn eerste match maar moest nadien tegen een speler van Merelbeke het onderspit delven. Niettemin resulteerde dit in een mooie 6 plaats in de eindranking. Broer Nathan deed zelfs nog beter. Hij won zijn poule en versloeg in de halve finale een speler van Zandvoorde. Op naar de finale dus. En het werd een finale om duimen en vingers van af te likken. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd. Nathen liep zelfs 2-1 uit doch zijn opponent uit Merelbeke wist toch nog de 4e set binnen te halen. In de 5e en beslissende set ging het jammerlijk plots wat minder voor onze poulain waardoor hij zich uiteindelijk toch gewonnen moest geven. Maar met een tweede plaats in de einduitslag van deze 2e fase nestelt hij zich op een voorlopige 3e plaats in de tussenstand, dit op slechts 3 punten van de voorlopige leider. De finaleplaats in Leuven begin juni is nu reeds een certitude en wie weet zit er dan wel een medaille in. Maar uiteraard eerst nog belangrijke puntjes sprokkelen tijdens de derde fase van dit prestigieus regelmatigheidscriterium.

 


 

Een stortvloed van medailles op de provinciale kampioenschappen (8 januari 2017)

Net zoals tijdens de vorige jaren hebben verscheidene spelers ook in het prille 2017 met verve onze clubkleuren verdedigd en medailles weten te behalen. Uitschieter was de gouden medaille van Johan Vandermeulen bij de veteranen heren 50. Maar hiernaast werden er nog een rits aan zilver en brons eremetaal veroverd. Hieronder een overzicht:

Meisjes preminiemen: brons voor Lisa De Bruyn
Dubbel meisjes miniemen: brons voor Lisa De Bruyn en Birthe Plas
Dubbel meisjes cadetten: zilver voor Lili De Bruyn en Beran De Wael
Jongens preminiemen: brons voor Nathan Jans
Dubbel jongens preminiemen: brons voor de broers Lennert en Nathan Jans
Jongens cadetten: brons voor Robin Vandermeulen
Dubbel jongens cadetten: zilver voor Robin Vandermeulen en Kobe Mattheus
Dubbel gemengd cadetten: brons voor Lili De Bruyn en Robin Vandermeulen
Veteranen dames 40: brons voor Xuan Liu
Veteranen heren 50: GOUD voor Johan Vandermeulen, brons voor Alex De Bruyn
Veteranen heren dubbel 50: zilver voor Johan Vandermeulen en Alex De Bruyn

 


 

Kerststage 2016 (29 december 2016)

Maar liefst 15 jeugdspelers ontvluchtten de drukke eindejaarsperiode even en maakten van onze 3-daagse Kerststage gebruik om hun tafeltenniskunde bij te schaven. Trainer Luc zorgde voor de nodige technische bijsturingen die de aanwezige jongeren konden inoefenen tegen elkaar en tegen de steeds aanwezige sparrings. Een impressiebeeld is hieronder weergegeven.

 

 


 


 


Televisiezender ROB te gast bij TTC Aarschot (11 december 2016)
De reportageploeg van ROB was zaterdagnamiddag in ons lokaal te gast om een reportage te maken over Karel Piot, de veelzijdige atleet die eind vorige maand in Denemarken op het sterk bezette wereldkampioenschap Racketlon via een buitengewone prestatie de vierde plaats wegkaapte. Racketlon is een sport waarbij de combinatie van 4 racketsporten wordt afgetoetst. Zowel tafeltennis, badminton, squash en tennis komen er aan bod. Vermits Karel, een man uit de regio van Aarschot, nog ruimte zag om zijn tafeltennisniveau te verbeteren, klopte hij vorig seizoen aan bij onze club. Onze trainers en sparringpartners hebben er meteen werk van gemaakt. Het resultaat mag alvast gezien worden. Wij danken alle clubleden die hun steentje hiertoe hebben bijgedragen en uiteraard willen wij Karel nogmaals uitbundig feliciteren met zijn fenomenale prestatie. De reportage over Karel wordt maandagavond 12 december uitgezonden op ROB in de rubriek “score”.


De heenronde zit erop (11 december 2016)

Met Kerstmis en het winterfeest voor de deur is de winterpauze weerom ingetreden. Hoog tijd dus om een balans op te maken van de stand van zaken van onze ploegen in de Limburgse intercup. Halverwege de competitie stellen we vast dat onze A-ploeg het lastig heeft in eerste provinciale. We zitten nog steeds mee in de running voor het behoud maar het zal knokken worden. We hebben 4 punten voorsprong op hekkensluiter Dilsen maar Bilzen en Heusden, de andere conurrenten in de strijd van de degradatie, hebben momenteel respectievelijk 1 en 2 punten voorsprong op onze A-ploeg. Met een beetje geluk aan hun zijde kunnen onze jongens deze situatie misschien nog wel rechtzetten in de terugronde. Het gelijkspel tegen nummer 4 Tongeren op de laatste speeldag van de heenronde doet alleszins het beste verhopen. Ook onze tweede ploeg bevindt zich momenteel nog niet in een veilige zone. Met 3 overwinningen en 1 gelijkspel noteren ze op een 10e plaats en tellen ze evenveel punten als Mol (11e ) en Stockrooie (9) die zich beiden in de acuut degradatiegevaar bevinden. Gelukkig ziet de situatie in derde er rooskleuriger uit. Onze C-ploeg in 3A wist al 4 keer aan het langste eind te trekken en staat hierdoor op een solide 8e plaats. De D-ploeg in 3D staat wel wat lager gerangschikt maar heeft na 11 speeldagen toch ook al een mooie 2-puntenkloof weten uit te bouwen met de ploegen in de acute degradatiezone. We zijn dus nog niet gered maar als onze spelers voldoende gefocust blijven, is de kans dus groot dat onze D-ploeg op het einde van de competitie opgelucht kan ademhalen. De spelers van onze E-ploeg in vierde provinciale doen dit nu al en kijken uit naar een erg ontspannen terugronde. De titel is buiten bereik maar het behoud in deze afdeling lijkt nu reeds verzekerd. Niets moet dus meer maar alle punten blijven uiteraard welkom. Ook in 5e provinciale hebben we dit jaar nog een ploeg actief. En ook zij weren zich goed waardoor ze, net als onze E-ploeg, goed meedraaien in het middenpeloton.

Net zoals in 2015-2016 hebben we ook dit seizoen de mogelijkheid gehad om een jeugdploeg in te schrijven voor de jeugdcompetitie. En onze jongsten hebben een prestatie afgeleverd om U tegen te zeggen. Halverwege de competitie staan ze op de eerste plaats. Ze tellen evenveel punten als de jeugdploeg van Hoeselt maar onze jongens hebben het onderlinge duel gewonnen. Het vele trainen en onze stages hebben hun waarde dus nu al dubbel en dik bewezen en creëert voor onze jeugdspelers mooie perspectieven voor de toekomst. Maar bovenal zijn we het meest verheugd dat, net als vorig seizoen, meer dan 60 competitiespelers alsook vele jeugdige talenten hun vertrouwen in onze club hebben gesteld en dit ten volle op een sportieve en amusante manier invullen. We wensen hen allen dan ook een gezellige Kerst- en eindejaarsperiode toe.


Winterfeest (4 december 2016)

Net zoals vorig jaar zal onze club een hut uitbaten op het Winterfeest te Aarschot. Dit jaar tekenen we van maandag 19 december tot en met vrijdag 23 december present op de Grote Markt, dit telkens van 13 tot 23h. Wil je dus eens proeven van de Kerstsfeer te Aarschot, dan nodigen we jullie allen van harte uit aan onze gezellige drankstand.

 


Sterke prestatie van Nathan en Lennert tijdens tweede fase het het provinciaal jeugdcriterium (29 november 2016)
De tweelingbroers Nathan en Lennert Jans hebben afgelopen weekend tijdens de tweede fase van het provinciaal jeugdcriterium hun kunde nogmaals in de verf gezet. Nathan heeft inmiddels reeds een vaste stek in de hoogste afdeling. En ook gisteren verdedigde hij met succes deze plaats. Net als de nummers 3 en 4 in de einduitslag won hij 3 matchen. Maar omwille van een minder gunstig setgemiddelde belandde hij op stek 5. Ook bij Lennert zal het niet lang meer duren voordat hij zijn broer in deze hoogste afdeling zal vervoegen. Gisteren won hij in afdeling 2B maar liefst 6 matchen. Ook Quinten Bosmans van Herckenrode was even succesvol. Maar omdat Quinten het onderlige duel had gewonnen werd deze laatste groepswinnaar en moest Lennert zich tevreden stellen met de tweede plaats. Niettemin opent dit toch wel erg mooie perspectieven voor de toekomst.

 


Nathan knap 2e tijdens de top jeugd (24 oktober 2016)
Afgelopen weekend vond de Top jeugd plaats. Voor onze club tekende de broers Jans present. Gelukkig werden onze 2 preminiemen in verschillende poules ingedeeld. Lennert trad aan in poule 1. Hij deed flink zijn best en won maar liefst 3 van de 5 wedstrijden. Enkel topfavoriet Pepijn Surmont en Michel Nijst deden beter. Een knappe 3e plaats dus maar jammer genoeg mochten enkel de eerste 2 verder naar de hoofdtabel. Nathan Jans legde in zijn poule met 6 overwinningen een feilloos parcours af en wist deze hoofdtabel dus wel te bereiken. In de halve finale rekende hij in 4 sets af met Michiel Nijst van Hoeselt. In de finale wachtte hem nog topfavoriet Pepijn Surmont. Nathan bood duchtig wat weerwerk maar moest niettemin in 3 sets (11-8, 11-7 en 11-9) voor Pepijn het hoofd buigen. Maar met een knappe 2e plaats kon hij uiteraard tevreden naar huis terugkeren.


Jeugdtrainingen op donderdagavond worden vanaf 20 oktober opgedeeld in 2 groepen (25 september 2016)
Omwille van het grote succes van de jeugdtrainingen gaan we vanaf 20 oktober op donderdag de trainingsessies van onze jeugdige leden volgens hun spelniveau opdelen in 2 groepen die op andere tijdstippen zullen trainen. De eerste groep traint van 18.15h tot 19.15h, de tweede groep van 19.15h tot 20.15h. Elke jeugdspeler is via mail op de hoogte gebracht betreffende de groep waartoe hij behoort. Mochten er toch nog jeugdspelers zijn die geen mail hebben ontvangen, gelieve dit dan aan de trainers te melden of via een mailtje Jos hiervan op de hoogte te brengen. Bij een positieve evaluatie van deze verandering gaan we mogelijkerwijze ook tijdens de zondagse trainingsessies deze opdeling toepassen.
Voor onze volwassen leden impliceert dit alles dat hun trainingen op donderdag een kwartiertje later zullen starten, nl. om 20.15h.

 


Klassementstornooi van Diest (05 september 2016)
Afgelopen weekend organiseerde PW Diest haar jaarlijks B-criterium. Twee van onze spelers slaagden erin om zich in de kijker te spelen. In de goedbezette E4-E6-NG reeks legde Bart Baeyens (E4) beslag op de 4e plaats. De overwinning hier was voor Leyten Neuts, de jongere broer van de talentvolle Diestse jeugdspeler Linus die de D-reeks won. En ook onze student David Bongartz (E0) heeft tijdens de afgelopen MTC stage zijn tafeltenniskunde duidelijk wat aangescherpt. Hij werd in de D4-D6-reeks knap 4e en was hiermee meteen de bestscorende E-speler in deze reeks.

 


Overlijden Jan De Messemaeker (01 september 2016)
Vandaag vernamen we het droevige nieuws dat eergisteren Jan De Messemaeker geheel onverwacht is overleden. Jan was 74 jaar oud. Jan en zijn echtgenote waren jarenlang fervente tafeltennissers. Eerst speelden ze in Aarschot bij Artatec, een club waar nog vele oudgedienden van onze huidige club hebben bij gespeeld. Later waren ze aangesloten bij Baal. Jan was tevens ook de broer van ons oud-lid Jos die gedurende vele jaren (tot 2009) de kleuren van onze club verdedigde en er ook nu nog steeds een graag geziene supporter is. Jan was tevens de oom van Jos zoon Jan die zelf grote successen bij onze club kende tot hij naar Hasselt verhuisde. Na zijn verhuis transfereerde hij naar Herckenrode (op het einde van het seizoen 2001-2002) waar hij nadien nog verscheidene jaren actief zou tafeltennissen.


Herstart trainingen (02 augustus 2016)
Het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur. Gewoontegetrouw zijn we er vroeg bij zodat we ons optimaal hier op kunnen voorbereiden. Vanaf 4 augustus herstarten we op donderdag om 18h30 de trainingen voor de jeugd. Vanaf 20u kan iedereen die dat wenst op die weekdag vrij komen trainen.