Seizoen 2013-2014

Uitslagen van verschillende tornooien uit seizoen 2013 – 2014

Jeugdtornooi Hoeselt (31/08/2013)

Uitslag Naam Club Klassement
1 Verbruggen Kevin TTC Aarschot E4
2 Devue Wouter Hoeselt E4
3 Appermans Sven Lanaken E6
4 Kempeneers Thijs Hoeselt E6
5 Geurts Niels Hoeselt NG

 

Provinciaal Jeugdcriterium fase 1 Premin-Min Afd 1 (06/10/2013)

Uitslag Naam Club Klassement Gewonnen Verloren
1 Dumarteau Elmar Herckenrode E6 6 1
2 Verbruggen Kevin TTC Aarschot E4 6 1
3 Surmont Klaas Schulen E6 5 2
4 Devue Wouter Hoeselt E4 5 2
5 Vandermeulen Robin TTC Aarschot E6 3 4
6 Kempeneers Thijs Hoeselt E6 2 5
7 Cornelissen Dries Peer NG 1 6
8 Jannis Michiel Peer NG 0 7

 

Provinciaal Jeugdcriterium fase 1 Premin-Min Afd 2A (06/10/2013)

Uitslag Naam Club Klassement Gewonnen Verloren
1 Surmont Floris Schulen E6 5 1
2 Liefsoens Liam Herckenrode E6 5 1
3 Matheus Kobe TTC Aarschot E6 5 2
4 Mendoza Jaime Herckenrode NG 3 3
5 Hagelsteens Jens Peer NG 2 4
6 Van Duffel Arthur Centrum NG 1 5
7 Torfs Rik Leopoldsburg NG 0 6

Verslagje 

Eerstejaarsminiem Kevin en tweedejaars preminiem Robin waren op basis van de uitslagen van vorig jaar ingedeeld in de hoogste afdeling van de gecombineerde competitie van deze twee categoriën en zakten samen af naar Herckenrode. Eerstejaarsminiem Kobe moest in Hoeselt opdraven in groep A van de tweede divisie. Robin kreeg met Elmar Dumarteau, Wouter Devue en Kevin eerst de moeilijkste tegenstanders voorgeschoteld. Maar hij weerde zich sterk en had tegen deze spelers enkele keren bijna een set te pakken. Ook Klaas Surmont was nog wat te sterk voor de jongste speler in de hoogste afdeling. Maar tegen Thijs Kempeneers en de 2 NG spelers van Peer wist hij zijn partijen telkens zonder setverlies af te sluiten. Dit leverde hem een verdienstelijke vijfde plaats op waardoor hij de volgende keer weerom in de hoogste afdeling mag aantreden. Kevin startte als één van de favorieten en hoopte tijdens dit tornooi de erg moeizame competitiestart door te spoelen maar besefte ook dat het tegen de vele tweedejaarsminiemen niet gemakkelijk zou worden. De eerste NG werd makkelijk verslagen. Tegen ploegmakker Robin vlotte het in de eerste twee sets maar in de derde set moest Kevin tot 17 spelen om de set alsook de match te winnen. Tegen Klaas Surmont moest Kevin echter alle zeilen bijzetten om uiteindelijk met 3-1 te winnen. Ook tegen Thijs Kempeneers verliep het niet vlot maar hij wist uiteindelijk met de nodige coaching de partij alsnog met een 3-2 overwinning af te ronden. Elmar Dumarteau van Herckenrode was vandaag echter wel te sterk voor onze knaap. Hoewel het niveauverschil beperkt was, kreeg Kevin het na het erg nipte verlies van de tweede set het mentaal moeilijk waardoor de match keerde en hij deze met 3-1 verloor. Gelukkig herpakte hij zich in de match tegen NG Jannis Michiel die erg makkelijk werd verslagen. Ook Wouter die vandaag zonder al te veel problemen Elmar had geklopt, werd met 3-0 door onze jongere pupil verslagen al was het klasseverschil beperkt en leverde beide aanvallend ingestelde spelers enkele erg mooie railly’s af. Kevin eindigde in deze eerste fase uiteindelijk tweede met evenveel punten als winnaar Elmar.
Kobe tenslotte trad aan in tweede divisie. Ook hier waren de beste 3 aan elkaar gewaagd. Zowel Kobe, Floris Surmont (Schulen) en  Liefsoens Liam (Herckenrode) wonnen evenveel matchen. Vermits Floris het minst aantal sets verloren had werd hij uiteindelijk eindwinnaar in de poule.


2 jeugdspelers van TTC Aarschot geselecteerd voor de Vlaamse Jeugdkampioenschappen (13/10/2013)

De Vlaamse jeugdkampioenschappen zijn een prestigieus tornooi dat elk jaar doorgaat op 11 november en waar elke provincie zijn twee beste jeugdspelers per leeftijdscategorie (benjamins, preminiemen, miniemen, kadetten en junioren) naar afvaardigt om voor de Vlaamse titel te strijden. Dit jaar zijn er maar liefst 2 spelers van TTC Aarschot geselecteerd. Bij de preminiemen mag Robin Vandermeulen de eer van Limburg verdedigen. Robin is al enig tijd sterk bezig en presteerde onlangs erg sterk als enige preminiem in de hoogste afdeling van het provinciaal jeugdcriterium in de categorie preminiemen/miniemen. Bij de miniemen werd Kevin Verbruggen, die er vorig jaar ook al bij was in de categorie van de preminiemen, geselecteerd. Als eerstejaarsminiem zal het dit jaar voor hem wellicht een hele dobber worden tegen de vele hoger gerangschikte tweedejaarsminiemen uit de andere provincies. We wensen onze beide jeugdspelers alvast veel succes toe. Clubtrainer Bram is gevraagd om hen tijdens dit tornooi als coach te begeleiden.

 Top Klassementen heren serie E (20/10/2013)

Onze 3 gekendste jeugdspelers namen vandaag deel aan de top klassementen bij de heren. Zowel Kobe (E6), Robin (E6) en Kevin (E4) namen deel aan de E-serie die met meer dan 40 inschrijvingen erg sterk bezet waren. Onze 3 poulains waren in verschillende poules ingedeeld en moesten bijna altijd (veel) oudere spelers bekampen. Maar ze weerden zich voorbeeldig. Kobe had afgelopen vrijdag in de avondcompetitie reeds een sterke indruk nagelaten. Ook vandaag toonde hij aan dat hij in vergelijking met vorig jaar een duidelijke progressie had geboekt. Hij won één match en kon zich tegen de meeste andere E6’en meer dan behoorlijk weren. Preminiem Robin had na zijn sterke prestatie op de eerste ronde van het Provinciaal Jeugdcriterium met zijn vader (en C-speler) Johan thuis op enkele aandachtspunten gewerkt en deze progressie was vandaag erg goed zichtbaar. Hij won eveneens 2 matchen maar bovenal etaleerde hij zowel in zijn laatst gewonnen match als in een match tegen een andere E6 speler die hij zeer nipt met 3-2 verloor, een excellent niveau. Als hij deze trend kan verder zetten, zullen zelfs de betere miniemen dit seizoen reeds aan hem een geduchte tegenstander hebben. En dan was er tenslotte nog Kevin. In de avondcompetitie haalde hij in de voorbije weken nooit zijn niveau vermits hij te veel problemen heeft om zich tijdens de latere uren nog te kunnen concentreren. Nu hij deze competitie voor bekeken houdt, werd hij de afgelopen dagen via gepersonaliseerde trainingen klaargestoomd voor dit tornooi. Kevin toonde zich vandaag terug strijdvaardig en bereikte terug een behoorlijk niveau: Er waren enkele erg sterke E6’en in zijn poule maar hij wist deze allen met overwicht te verslaan. Tegen een erg ervaren E4 speler maakte hij een meer dan behoorlijk vuist (Hij won een set en had nog enkele keren kans op setwinst). En tegen reekshoofd en latere groepswinnaar Daan Jansen (E0) tenslotte gaf hij een setpunt in de eerste set nog uit handen maar wist hij alsnog de derde set binnen te rijven. Hierdoor werd hij derde op 7 in zijn poule. Geen van onze jonge E-spelers stootte dus door naar de hoofdtabel maar allen konden met een voldaan gevoel huiswaarts keren.

Eindstanden reeksen

Uitslag Naam Club Klassement Gewonnen
1 Meykens Robin Hoeselt E0 7
2 Clerckx Siemen Hasselt E4 6
3 Geens Bruno Herckenrode E4 5
4 Kinnart Ruben Schulen E6 3
5 Huygens Michiel Westel E6 3
6 Moyaerts Basile Sint-Truiden E6 2
7 Vermeulen Robin TTC Aarschot E6 2
8 Smits Cas Westel E6 0

 

Uitslag Naam Club Klassement Gewonnen
1 Jansen Daan Bree E0 6
2 Meers Filip Herckenrode E4 5
3 Verbruggen Kevin TTC Aarschot E4 4
4 Surmont Klaas Schulen E6 3
5 Simons Jorne Lipalet E6 2
6 Buntinx Pieter-Jan Hasselt E6 1
7 Torfs Matthias Westerlo E6 0

 

Uitslag Naam Club Klassement Gewonnen
1 Mentens Glenn Morata Mol E0 6
2 Buntinx Jonathan Hasselt E4 5
3 Ilsbroeckx Lucas Sint-Truiden E4 4
4 Van Oeteren Mike Westel E6 3
5 Martens Ben Schulen E6 2
6 Mattheus Kobe TTC Aarschot E6 1
7 Liefsoens Liam Herckenrode E6 0

 Provinciaal Jeugdcriterium fase2 Premin-Min Afd 1 (03/11/2013)

Kevin en Robin zakten samen met hun vaders af naar Hoeselt voor de tweede fase van het provinciaal jeugdcriterium in de hoogste divisie (categorie preminiemen-miniemen). Deze divisie bestond naast tweedejaarspreminiem Robin en eerstejaarsminiem Kevin nog uit 5 tweedejaarsminiemen van andere Limburgse clubs. Robin en Kevin mochten direct tegen elkaar aantreden. Op de vrijdagavondtraining hadden beiden nog eens tegen elkaar gestreden en moest Robin niet veel onderdoen voor Kevin. Maar vandaag stond Kevin meteen erg scherp te spelen terwijl Robin tijdens zijn eerste match nog op zoek was naar zijn betere vorm. Het werd dan ook 3-0 voor Kevin. Robin moest in zijn tweede en derde partij meteen tegen de sterkste miniemen aantreden. Wouter Devue (E4) van Hoeselt en de altijd sterk spelende Elmar Dumarteau (E6) van Herckenrode hadden overwicht tegen onze jonge speler en wonnen hun partij doch dit niet zonder moeite. Na zijn partij tegen Elmar had deze laatste terecht lovende woorden over voor onze twee jaar jongere preminiem. Nadien moest Robin op papier gemakkelijkere partijen afwerken. Met Victor Bollen van Centrum Hasselt rekende hij zonder al te veel problemen af. Echter tegen Finn Roggen, ook al van Centrum Hasselt liep het echter onverwacht mis. Gelukkig kon Robin tegen de aanvallend spelendere Thijs Kempeneers van Hoeselt nog een overwinning pakken zodat hij uiteindelijk vijfde zou worden met evenveel punten als Finn en Thijs.Toch wel een sterke prestatie van de jongste speler in deze afdeling die zich hierdoor kan handhaven in de sterkste poule en die duidelijk klaar staat om later op het seizoen de betere miniemen het vuur aan de schenen te leggen.
Kevin had er een zware trainingsweek opzitten. Tijdens de provinciale stagedagen werd hem de gelegenheid geboden om onder het toeziend oog van trainer Tim Janssen (A17) vele uren met Aiyelumo Olayinka Oladotun (B0) van TTC Hasselt te sparren. Verder trainde hij gedurende deze stageuren ook enkele keren met de sterke jeugdspelers van deze club. Mede hierdoor opende Kevin erg sterk tegen Robin. Maar ook Thijs Kempeneers en Finn Roggen werden met een sterk spelende Kevin geconfronteerd. Echter tegen Victor bollen liep het niet meer van een leien dakje. Victor vond in de match tegen Kevin zijn tweede adem en toonde waarom hij het E6 statuut verworven heeft. Kevin had er (net als later ook Wouter Devue en Elmar Dumarteau) alle moeite van de wereld mee maar won uiteindelijk toch nog met 3-1. En dan restte er nog de 2 beste tegenspelers van de poule. Elmar, de winnaar van de eerste fase, had in zijn vorige match Wouter het vuur aan de schenen gelegd en had pas in extremis in de vijfde set het onderspit moeten delven. Kevin opende echter sterk tegen Elmar en won vlot de eerste set. Ook set 2 leek vlot naar Kevin te gaan maar onze jeugdspeler gaf uiteindelijk een 5-puntenkloof nog uit handen en verloor met 14-12. Ook de derde set verliep erg gelijkopgaand en werd door Elmar uiteindelijk met 13-11 gewonnen. Gelukkig liet Kevin het kopje niet hangen en volgende hij het tactisch plan dat door meestercoach Johan Vandermeulen intussen was uitgedacht tot in de puntjes op. Hierdoor kon Kevin zowel in de vierde als in de vijfde set afstand nemen van Elmar. De match tegen de eveneens ongeslagen Wouter moest dus over de winst van de tweede fase beslissen. En hoewel Kevin een goed niveau behaalde werd hij deze keer overklast door Wouter die zijn beste wedstrijd van het tornooi speelde: hij maakte amper fouten en speelde erg doordacht. Het werd bijgevolg verdiend 3-0 voor Wouter die hierdoor de tweede fase van het provinciaal criterium op zijn naam schreef. Kevin die even van de emoties moest bekomen, eindigde door deze nederlaag tegen zijn vaste provinciale trainingsmakker als tweede.

 

Uitslag Naam Club Klassement Gewonnen Verloren
1 Devue Wouter Hoeselt E4 6 0
2 Verbruggen Kevin TTC Aarschot E4 5 1
3 Dumarteau Elmar Herckenrode E6 4 2
4 Kempeneers Thijs Hoeselt E6 2 4
5 Vandermeulen Robin TTC Aarschot E6 2 4
6 Roggen Finn Centrum E6 2 4
7 Bollen Victor Centrum E6 0 6


Vlaamse Jeugdkampioenschappen 2013 (11 november 2013)

11 februari is traditiegetrouw elk jaar de dag dat de Vlaamse Jeugdkampioenschappen plaatsvinden. Dit jaar waren met Robin Vandermeulen en Kevin Verbruggen maar liefst 2 spelers van TTC Aarschot geselecteerd om voor de provincie Limburg het kruim van Vlaanderen (elke provincie mag slechts 2 spelers naar dit tornooi afvaardigen) te bekampen. Preminiem Robin (E6) mocht als tweedejaars hoge verwachtingen koesteren voor dit evenement. Gecoached door zijn vader en meester tacticus Johan Vandermeulen (C4-speler) zette hij een glansprestatie neer. Robin wist maar liefst 4 van zijn 8 matchen te winnen. De 3 aanwezige de NG spelers werden allen door Robin verslagen. Hiervoor diende hij tegen Felix Cuvelier van West-Vlaanderen wel een 0-2 set achterstand op te halen maar ook dit was vandaag geen probleem voor onze jongste geselecteerde speler. En E6 speler Lucas Van Hauwermeiren uit Oost-Vlaanderen werd vlot met 3-0 verslagen. Enkel de drie aanwezige E4 spelers alsook Axel De Jonckheere (E6) die vorig jaar al voor Oost-Vlaanderen geselecteerd was bij de preminiemen voor het BK waren momenteel nog een maatje te sterk al wist Robin tegen latere winnaar Jitse Wouters een set te bemachtigen en zat er misschien zelfs meer in. Met deze prestatie eindigde Robin op een mooie vijfde plaats.

Kevin (E4) daarentegen was samen met supertalent Olav Kosolosky de enige eerstejaars in de categorie van de miniemen. Bijna al zijn tegenstanders hadden ook een veel hogere ranking dan hijzelf. Niettemin begon Kevin sterk aan dit tornooi. Hij mocht meteen tegen topfavoriet en latere winnaar Olav (C4) openen. En Kevin won verrassend doch verdiend de tweede set. Ook in de andere sets speelde hij behoorlijk goed mee. Nadien kreeg hij met Karel Descheemaker (D4) en Sacha Glass (D4) weerom twee ervaren kleppers van formaat te bekampen. En weerom speelde Kevin prima. Hij wist er steeds een vijfsetter van te maken en moest telkens pas in de vijfde set met 11-9 het onderspit delven. Ondanks deze mooie prestatie was Kevin, die steeds veeleisend is voor zichzelf, erg ontgoocheld door deze 2 erg nipte nederlagen waardoor hij in een dip belandde. Hoewel hij er niet echt meer in geloofde en hierdoor zijn spelniveau ook daalde, wist hij nog wel enkele setten te winnen tegen enkele D-spelers. Zijn laatste partij tegen Luca Feraci (E6) van Vlaams-Brabant was op papier echter nog wel een haalbare kaart. Maar Kevin was vermoeid en begon niet met volle overtuiging aan de match. Bij een 0-2 setachterstand besloot onze miniem echter om er terug voluit voor te gaan en kon hij alsnog vlot de 3 overige sets winnen waardoor hij het tornooi na een emotioneel geladen dag met een positieve noot kon afsluiten.

 

 Robin wint de Top Jeugd bij de preminiemen

Robin die de voorbije weken erg goed op dreef was, heeft nu zijn eerste grote trofee binnengerijfd door al zijn matchen in de top Jeugd bij de preminiemen te winnen. Maar hij kreeg enkele van deze overwinningen waren felbevochten. In zijn eerste wedstrijd moest hij al meteen tegen medefavoriet Floris Surmont (E6) optreden. Het werd een thriller van 5 sets. Pas in de laatste set nam Robin met 11-4 afstand van Floris. Floris was hierdoor van de kook en verloor meteen daarna met 3-0 van andere favoriet Bono Janssens. Robin won zijn 2 volgende matchen telkens met 3-0, ook deze van Tim Ponsin (E6 van Herkenrode). Maar deze Tim maakte het later Bono van Bree knap lastig. Pas in de vijfde set moest hij met 11-9 het onderspit delven. De laatste wedstrijd van Robin en Bono moest bijgevolg de winnaar aanduiden. Robin begon sterk, maar verloor toch nipt de eerste set met 11-9. Robin beet terug en won de tweede set maar onder de zenuwdruk verloor Robin dan weer de 3de set. In de 4de set kwam Robin 6-3 achter , maar herpakte zich dan om toch nog een 5-setter af te dwingen. In die laatste set ging het gelijk op tot 7-7, maar dan begaven de zenuwen van Bono het eerst: bij 10-8 gaf Bono fout op en was Robin meteen een erg mooie beker rijker.
Ook Kobe en Kevin kwamen vandaag in actie, dit dan in de categorie van de miniemen. Kobe won zijn matchen tegen de aanwezige NG’s alsook deze tegen Liam Liefsoens (E6). In de match tegen Kevin zat het voor Kobe niet mee en beleefde hij een dipje. Ook Nick Blokken (D2) was nog een maatje te sterk maar in de match tegen de altijd sterk spelende Elmar Dumarteau (E6) wist Kobe een set te winnen. En hoewel de matchen tegen Klaas Surmont (E6) en Wouter Devue (E4) met 3-0 werden verloren, kon Kobe het deze sterke spelers knap lastig maken. Hierdoor eindigde Kobe zesde. Kevin tenslotte won vlot van de NG’s, Kobe en Liam. Maar tegen de sterksten tweedejaarsminiemen liep het vandaag mis. Tegen Klaas speelde Kevin niet zijn beste partij en werd met 3-1 verloren. Tegen Elmar en Wouter was Kevin wel op dreef en was het verschil beperkt. Maar telkens werd echter wel met 3-1 verloren. En ook tegen de veel sterkere Nick Blokken speelde Kevin sterk en wist hij een set uit de brand te slepen maar werd weerom met 3-1 verloren. Kevin strandde hierdoor op de vijfde plaats.
Provinciale kampioenschappen 2014 (4/5 januari 2014)

Afgelopen weekend vonden de provinciale kampioenschappen jeugd en klassementen enkel plaats in Eksel. Vooral tijdens de jeugdkampioenschappen was onze club sterk vertegenwoordigd. Maar liefst 7 jeugdspelers waagden hun kans in zowel enkelreeksen als dubbelreeksen. Routiniers als Kevin, Kobe en Robin deden een gooi naar eremetaal. Voor Lili, Wout, Sam en Willem betekende deze kampioenschappen meteen hun vuurdoop in de competitieve tafeltenniswereld.
Bij de preminiemen was Robin één van de topfavorieten. Hij wist zijn favorietenrol meer dan waar te maken met overtuigend goud in het enkelspel (Robin moest enkel in de finale tegen Floris Surmont een setje toestaan) en in het dubbelspel dat hij samen met Floris Surmont van Schulen speelde. In het gemengd dubbel deed hij beroep op Nicole Buntickx van TTC Hasselt. Ze moesten echter in de finale na een nipte 5 setter het onderspit delven tegen een duo van Herckenrode. Bij de miniemen lagen waren de winstkansen van onze deelnemers geringer vermits we enkel eerstejaars konden afvaardigen. Kobe en Kevin wisten in hun enkelspelen wel hun poules te overleven maar moesten respectievelijk in de 1/16 en 1/8 finales tegen de latere finalisten het onderspit delven. Kevin speelde tegen topfavoriet en latere winnaar Nick Blokken wel 2 erg knappe sets maar viel nadien plots terug waardoor de match onverwacht keerde en in Nick zijn voordeel beslecht werd. De andere jeugdspelers van Aarschot streden dapper maar werden in de poules uitgeschakeld. In het dubbelspel behaalden onze jongens 1x zilver en 2x brons. Voor het zilver deed Kevin een beroep op Wouter Devue van Hoeselt. Maar ook Kobe en Sam werden beloond voor een geslaagd optreden met een bronzen medaille. Bij het gemengd dubbel tenslotte trad Kobe aan met Lili. Ons duo kreeg meteen een meer ervaren koppel van Hoeselt tegenover hun maar wist toch een set uit de brand te slepen. Dit Hoeseltse duo werd later echter door Kevin die dubbelde met Britt Bueckers van Schulen in de halve finale geklopt. Kevin en Britt wisten in de finale na een nipte 5 setter tegen een Klaas en Lotte van Schulen het derde goud voor Aarschot binnen te rijven.
Op zondag zakten Kevin en zijn vader terug af naar Eksel om hun kans te wagen in de klassementen. Kevin trad aan in de E serie. Hij was vrijgesteld in de eerste ronde maar moest het hierdoor meteen opnemen tegen Glenn Mentens (E0) van Morata. Hoewel Kevin zich flink weerde moest hij zich met 3-1 van de latere halve finalist gewonnen geven. Vader Stefan die geen competitie speelt maar met zijn zoon thuis regelmatig een balletje slaat, waagde eens zijn kans bij de NG’s. Hij wist er uiteindelijk de halve finale te bereiken waar hij tegen de latere winnaar het onderspit moest delven.Tweede fase Vlaams Jeugdcriterium (19 januari 2014)

De tweede fase van het Vlaams Jeugdcriterium wordt steeds op twee plaatsen tegelijk gespeeld. De spelers van Oost en West-Vlaanderen verzamelden in Gullegem, deze van Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg zakten af naar Herckenrode. Dit jaar schreven twee van onze jeugdspelers zich in voor het criterium in Herckenrode. Tweedejaarspreminiem Robin kreeg met Jelle Waelburgs (E4), Jitse Wouters (E4) en Brent De Groof (E4) de 3 sterkste spelers in Vlaanderen voorgeschoteld. In de poules moest hij enkel in zijn laatste match tegen de altijd sterk spelende Brent De Groof na een vijfsetter zeer nipt de duimen leggen. Brent had dit duidelijk niet verwacht en moest zijn beste tafeltennis boven halen om in de vijfde set afstand te nemen van de verassend sterk spelende Robin. In de halve finales was Jelle Waelburg wel een klasse te sterk maar Jelle die volgend jaar vermoedelijk E0 of D6 wordt, speelde vandaag buiten categorie. In de strijd voor de derde plaats leverde Robin een verbeten strijd met Jitse. En Jitse had het niet onder de knie. Elke set verliep erg gelijkopgaand en werd met het kleinste verschil beslecht. Jammer voor Robin wist Jitse elke set in zijn voordeel te beslechten maar het was wel duidelijk dat het niveauverschil tussen Robin en de betere preminiemen van Vlaanderen erg klein wordt.
Kevin zakte met heel wat twijfels af naar Herckenrode vermits hij in de nacht van vorige donderdag op vrijdag erg vermoeid was thuisgekomen na een tiendaagse skireis. Niettemin legde hij een bijna vlekkeloos parcours af in zijn poule (enkel tegen Joren van Smash Dolfijn moest hij een setje toestaan). In de halve finale moest hij het opnemen tegen Jarne Belsack (E4) van Meerdaal. Jarne bood wel heel wat weerwerk maar moest toch met 3-0 cijfers in Kevin zijn meerdere erkennnen. In de finale kreeg Kevin tenslotte Jordi Moens (E6) van Nodo tegenover zich. Maar onder het toeziend oog van coach Johan haalde Kevin het vrij vlot met 3-0 waardoor hij meteen winnaar werd van deze tweede fase in Herckenrode.Belgische kampioenschappen jeugd (9 februari 2014)

Afgelopen weekend vond het Belgisch kampioenschap bij de jeugdreeksen plaats. Met miniem Kevin en preminiem Robin waren 2 spelers van Aarschot geselecteerd voor diverse reeksen: Beiden namen deel aan het enkelspel, het dubbelspel en het dubbel gemengd. Zowel Kevin als Robin mogen met tevredenheid terugblikken op de geleverde prestaties. De concurrentie was uiteraard erg zwaar maar niettemin hebben beide spelers het beste van zichzelf gegeven.
In het enkelspel had Robin in de eerste ronde een haalbare kaart met een NG speler uit Oost-Vlaanderen. Het werd dan ook vrij gemakkelijk 3-0. In zijn tweede match kreeg hij met Nicolas Degros (C6) echter de nummer 2 van België tegenover zich. Nicolas won overtuigend de eerste 2 sets met 11-3 en 11-2. Maar in de derde set speelde Robin plots erg goed mee en veroverde hij zowaar zelfs enkele setpunten. Jammer genoeg werd deze set alsnog met 14-12 door Nicolas in zijn voordeel beslecht. Nicolas zou uiteindelijk de finale bereiken waarin hij het onderspit moest delven tegen Adrien Rassenfosse die zijn Belgische titel bij de preminiemen verlengde.
Kevin (E4) moest dit jaar in de eerste ronde al een sterke tegenstander trotseren, nl. Adrien Jamar van Woluwe. Dit is een E4 speler die door de zware selecties van het nationaal jeugdcriterium is geraakt en die volgend seizoen vermoedelijk D6 of D4 zal worden. De eerste set werd met 11-7 door Adrien gewonnen maar Kevin liet een goede indruk na en besefte dat er meer inzat. In set 2 en set 3 bouwde onze miniem steeds een voorsprong uit die hij succesvol wist te verzilveren (11-6 en 11-9). In de vierde set bouwde hij weerom dergelijke voorsprong uit en kreeg hij bij 10-9 een eerste matchbal. Maar hij kon deze niet benutten. Deze mentaal belangrijke set werd erg felbevochten. Jammer genoeg moest Kevin uiteindelijk na nog enkele niet verzilverde matchballen met 20-18 het onderspit delven. In de vijfde set had Kevin weerom licht overwicht en gelukkig kon hij met 11-8 de partij in zijn voordeel beslechten. Hierna mocht hij tegen Max Lermusiaux (+1900 punten) aantreden. Dit is een B6 speler met meer dan 1900 punten die momenteel de ranglijst in België bij de miniemen aanvoert. Ondanks het overwicht van zijn tegenstander speelde Kevin een erg verdienstelijke partij tegen deze latere Belgische kampioen bij de miniemen. Kevin moest uiteindelijk met 11-8, 11-9 en 11-5 het onderspit delven.
In het dubbel verloor Robin met Floris Surmont in 4 sets tegen een duo van Meerdaal (met oa Jelle Waelburgs): Ze wonnen de eerste set met 12-10 maar moesten nadien in de Vlaams-Brabanders hun meerdere erkennen (10-12, 5-11, 5-11). Kevin en Wouter speelden een erg gelijkopgaande partij tegen een Antwerps duo (D2/E4). Ze verloren de eerste 2 sets maar wonnen set 3 en 4. De match kon alle kanten uit maar bij 5-5 in de vijfde set gaven ze de partij uit handen waardoor deze set met 11-6 werd verloren.
In het dubbel gemengd wonnen Robin (E6) en Nicole Buntinckx (D6) van TTC Hasselt in de eerste ronde gemakkelijk (11-3, 11-9 en 11-3) van een Luiks duo (NG/D6 combinatie). In de tweede ronde echter moesten ze optreden tegen een C6 (weerom de sterke Nicolas Degros) en een C4 (Estelle Duvivier). Dit Waalse duo was dit jaar nog een klasse te sterk voor onze jeugdspeler en zijn Hasseltse tafeltennispartner. Kevin (E4) en Britt Bueckers (D6) van Schulen moesten in de eerste ronde opdraven tegen een Luiks duo (combinatie C6/D4). Vooral de C6 was erg sterk (zeer goede opslag + erg sterke topspin op forehand) en was in staat om zijn stempel op de match te drukken. Niettemin wonnen Kevin en Britt de eerste set met 11-9. Ze verloren echter wel de tweede set met 8-11. In de derde set werd het 9-6 voor Kevin en Britt. Maar ondanks hun riante uitgangspositie werd deze voorsprong door de erg sterk spelende C6 alsnog omgebogen in een 9-11 setverlies. Dit betekende het keerpunt in de match want de vierde set werd met 11-7 verloren. Het is een lange dag geworden voor onze geselecteerde spelers in Louvain-La-Neuve maar beiden deden er een leuke ervaring op en keerden voldaan huiswaarts.Provinciaal jeugdcriterium fase 3 (23 februari 2014)

De derde speeldag van het provinciaal jeugdcriterium vond afgelopen weekend plaats. Kevin en Robin traden net zoals tijdens de vorige fases aan in de hoogste afdeling. Robin won vlot zijn partij tegen Jaime Mendoza waarna de sterktste 3 tegenstanders op hem wachtten. In de partij tegen Elmar verloor Robin de eerste set. Maar in set 2 won Robin overtuigend. Ook in set 3 en set 4 legde Robin de speler van Herckenrode het vuur aan de schenen maar toch wist de ervaren Elmar deze sets in zijn voordeel te beslechten. In de match tegen Kevin werden de eerste 2 sets verloren. In de derde set werd het echter 10-10. Kevin wist evenwel ook deze set in extremis in zijn voordeel te beslechten. Tegen Wouter speelde Robin nog sterker. Wouter wist de partij wel met 3-1 te winnen maar had alle moeite van de wereld om Robin af te houden. Tegen de overige spelers wist Robin zijn matchen vlot te winnen waardoor de vierde plaats in zowel de derde fase als de eindafrekening een feit was. Hiermee was Robin ook meteen de eerste preminiem in de eindafrekening.
Kevin die samen met Wouter en Elmar in de running was voor de eindoverwinning, liet tegen de lager gerangschikte spelers geen steken vallen en won al deze partijen met 3-0. Tegen Elmar verloor hij de eerste set. Maar nadien schakelde hij een versnelling hoger waardoor hij de overige sets wist te winnen. Zijn laatste partij tegen Wouter die ook alles al had gewonnen zou dus beslissen over de winst in de derde fase als ook over deze in de eindafrekening. In de eerste set ging de partij gelijkopgaand doch wist Wouter de set in zijn voordeel te beslechten. Wouter die zijn sterkste partij van de dag speelde nam echter afstand in set 2 en 3. Hierdoor werd Kevin net als in de vorige fases tweede. Met deze 3 tweede plaatsen werd Kevin toch pas derde in de eindafrekening. Niettemin kreeg hij een mooi aandenken mee naar huis.
Kobe en Sam namen deel in afdeling 2C. Kobe eindigde op de tweede plaats en moest in deze poule van 9 enkel favoriet Floris Surmont van Schulen laten voorgaan. Maar ook Sam die tot nog toe slechts enkele matchen gespeeld had, speelde verdienstelijk en won 2 matchen. De 7e plaats was zijn beloning.Uitslagen clubkampioenschap dubbel (28 februari 2014)

Poule 1

Deelnemers:

 • Vanden Poel Geert (D2) – Van De Laer Marc (D4)
 • Vandermeulen Johan (C6) – Verbruggen Kevin (E4)
 • Goossens Rudy (C6) – Van Geel Ben (E6)
 • Frans Nancy (D4) – Liu Xuan (E6)

Westrijden

Spelers Set 1 Set 2 Set 3 Set 4 Set 5 Uitslag
Geert / Marc – Nancy / Xuan 11-7 9-11 11-4 11-9 3-1
Johan / Kevin – Rudy / Ben 11-5 11-3 11-5 3-0
Geert / Marc – Rudy / Ben 11-8 11-7 6-11 11-7 3-1
Johan / Kevin – Nancy / Xuan 11-4 11-5 11-5 3-0
Geert / Marc – Johan / Kevin 7-11 11-7 13-15 11-9 6-11 2-3
Rudy / Ben – Nancy / Xuan 9-11 11-8 11-6 11-8 3-1

 

Eindrangschikking Poule 1

Plaats Naam Gewonnen wedstrijden Gewonnen sets Verloren sets
1 Johan / Kevin 3 9 1
2 Geert / Marc 2 8 5
3 Rudy / Ben 1 4 7
4 Nancy / Xuan 0 2 9

 

Poule 2

Deelnemers:

 • Dierckx Conny (D4) – Fissers Stefan (E4)
 • Brems Jan (D2) – Bongartz David (E6)
 • Van den Bergh Bram (C2) – Vandermeulen Robin (E6)
 • De Meyer Tim (C0) – Gutsche Manuela (E6)

Westrijden

Spelers Set 1 Set 2 Set 3 Set 4 Set 5 Uitslag
Conny / Stefan – Tim / Manuela 11-7 6-11 11-6 11-8 3-1
Jan / David – Bram / Robin 8-11 11-13 11-6 8-11 1-3
Conny / Stefan – Bram / Robin 2-11 7-11 4-11 0-3
Jan / David – Tim / Manuela 5-11 8-11 6-11 0-3
Conny / Stefan – Jan / David 11-9 11-7 4-11 5-11 10-12 2-3
Bram / Robin – Tim / Manuela 7-11 7-11 5-11 0-3

 

Eindrangschikking Poule 2

Plaats Naam Gewonnen wedstrijden Gewonnen sets Verloren sets
1 Tim / Manuela 2 7 3
2 Bram / Robin 2 6 4
3 Conny / Stefan 1 5 7
4 Jan / David 1 3 8

 

Halve Finales en finales

Wedstrijden

Spelers Set 1 Set 2 Set 3 Set 4 Set 5 Uitslag
Halve finales
Johan / Kevin – Bram / Robin 11-5 8-11 2-11 11-3 8-11 2-3
Geert / Marc – Tim / Manuela 6-11 3-11 9-11 0-3
Kleine finale
Johan / Kevin – Geert / Marc 12-10 11-7 12-10 3-0
Finale
Tim / Manuela – Bram / Robin 11-8 4-11 11-6 6-11 9-11 2-3

 

Eindrangschikking

Plaats Naam
1 Bram / Robin
2 Tim / Manuela
3 Johan / Kevin
4 Geert / Marc

 


Kevin en Robin geplaatst voor de finaleronde van het Vlaamse Jeugdcriterium (23/03/2014)
2 jaar na Ben Vangeel hebben terug enkele jeugdspelers van TTC Aarschot zich kunnen plaatsen voor de finaleronde van het Vlaamse Jeugdcriterium. Kevin was bij de miniemen al na de tweede fase zeker van zijn selectie. Maar in de derde fase wist ook Robin bij de preminiemen-2 de zesde plaats te behalen waardoor ook hij zijn selectie voor de finaleronde beet heeft. Tijdens deze derde fase was Robin in zijn poule het tweede reekshoofd maar al zijn tegenstanders boden heel wat weerwerk. Toch moest Robin enkel in favoriet Jitse Wouters zijn meerdere erkennen al had Jitse zijn handen meer dan vol met onze Limburgse provinciale kampioen (3-1 na enkele zeer felbevochten sets). Door deze tweede plaats in zijn poule mocht Robin zijn kans gaan in de strijd voor plaatsen 5 tot 8. In zijn eerste match ontmoette hij de erg sterke Sarlenko Milenko van Dylan Berlaar. Milenko won vlot de eerste set maar nadien schakelde Robin een versnelling hoger waardoor hij steeds meer greep op de match kreeg. De tweede set was nog felbevochten maar eindigde in het voordeel van Robin. Sets 3 en 4 won Robin met groter verschil. In de strijd voor plaatsen 5-6 nam Robin het op tegen Axel De Jonckheere van Paletje. Op het einde van deze lange dag was Robin echter vermoeid waardoor hij met 3-0 door de sterke Oost-Vlaamse speler werd verslagen.
Bij de eerstejaarsminiemen had Kevin vandaag zijn tweede plaats in de algemene tussenstand te verdedigen. Na zijn puike prestatie vorige week in vierde fase van de Jeugdliga van Vlaams-Brabant ging hij gisteren vol moed naar Antwerpen. In zijn poules ging hij vlot voorbij de eerste 3 tegenstanders. Maar in zijn vierde partij stootte hij plots op een erg sterk spelende Jordi Moens. Bij een 1-1 stand nam Jordi de partij zelfs in handen waardoor Kevin onverwacht een 3-1 nederlaag opliep en tweede eindigde in zijn poule. Hierdoor was de vijfde plaats nog het hoogst haalbare in deze derde fase. Hiervoor moest Kevin echter nog voorbij twee E4-spelers geraken. In zijn eerste partij moest hij het opnemen tegen Jarne Belsack van Meerdaal. De eerste twee sets waren gelijkopgaand maar Kevin wist deze in zijn voordeel te beslechten. In de derde set was het overwicht van Kevin meer uitgesproken. In zijn laatste partij wachtte nog Stendert Willems van Zandvoorde. Stendert won de eerste set maar in de tweede set zette Kevin terug orde op zaken (11-1). In de derde en vierde set had Kevin steeds een overwicht. Ondanks deze vijfde plaats, blijft Kevin tweede in de algemene tussenstand al komen de belangrijkste belagers voor het podium nu wel terug erg dicht in zijn buurt.
Polyballen bestelbaar (14/06/2014)

Voor degenen die niet kunnen wachten, bij de eerste webwinkels zijn inmiddels de nieuwe polyballen bestelbaar. Bij Pingpongmania uit Heist Op Den Berg is de levertijd ongeveer een maand. Er staat ook een korte impressie van de impact van deze ballen op hun site. Een uitvoerige bespreking van de nieuwe Stiga ballen kan je hier terugvinden. Wie echter nog prefereert om met de oude ballen te trainen, kan omwille van stockliquidaties gouden zaken doen. Bij verschillende winkels (vb. Posno Sport) worden er deftige kortingen op deze ballen gegeven. Ook zijn er momenteel bij verschillende webwinkels (vb. Shop-ping (update: hier zijn de nieuwe Polyballen van Tibhar sinds 4 juli effectief te verkrijgen), Contra.de) mooie kortingsacties op rubbers en houtjes. Een overzicht met link naar vele webwinkels kan je terugvinden op onze pagina ‘Links’ onder de sectie ‘materiaal’.
Zij die graag via de club hun bestelling willen doorgeven en aldus van de clubkorting wensen te genieten, kunnen hun noden bezorgen aan Marc Van De Laer. Al deze artikels zullen in 1 grote bestelling bij Francis Tafeltennisshop geplaatst worden.

 

Kevin presteert sterk tijdens de finaleronde van het Vlaams Jeugdcriterium (01/06/2014)

Met Kevin en Robin had TTC Aarschot maar liefst 2 spelers die zich geplaatst hadden voor de finaleronde van het Vlaams jeugdcriterium waar de 8 beste spelers van Vlaanderen per leeftijdscategorie elkaar bekampen. Kevin die de voorbije weken zich erg intensief op dit tornooi had voorbereid, kwam wat moeizaam op gang tegen op papier gemakkelijkere tegenstanders maar niettemin wist hij beide partijen tot een goed eind te brengen (3-0 en 3-1). Toen de grote kanonnen eraan kwamen, kwam hij echter helemaal op dreef en imponeerde hij met erg fraai tafeltennis. Op deze wijze versloeg hij topfavoriet Beau Devos (volgend seizoen D6) met 3-1. Ook Jens Van Hove (volgend seizoen E0) werd verslagen na een felbevochten 5-setter. De partij tegen Stendert Willems (E4) werd erg vlot gewonnen maar het was de wedstrijd tegen Robin Deckmyn van Zandvoorde (volgend seizoen E0) die over de winst in de finaleronde zou beslechten. Robin won de eerste set maar Kevin herpakte zich en won vlot set 2 en 3. Iedereen dacht dat de partij gespeeld was maar Kevin liet Robin alsnog terug in de match komen. Zo ging set 4 en uiteindelijk ook set 5 met miniem verschil naar Robin. Door deze nipte nederlaag behaalden Robin en Kevin vandaag evenveel overwinningen (Robin verloor vandaag met 3-0 van Beau Devos). Kevin had een beter setgemiddelde maar het was het resultaat van het onderlinge duel dat in dit criterium de doorslag geeft. Hierdoor ging de winst van de finale en de bijhorende punten toch naar Robin waardoor deze in de eindafrekening alsnog net over Kevin wipt. Niettemin mocht Kevin terugblikken op een zeer verdienstelijk tornooi waar hij op gelijke voet kon wedijveren met de betere spelers van zijn leeftijd in Vlaanderen en beloond werd met zeer verdienstelijke podiumplaatsen in zowel de finaleronde (zilver) als in de algemene eindafrekening (brons).
Robin Vandermeulen verdedigde de kleuren van onze club bij de tweedejaars preminiemen. Ook hier was de concurrentie erg sterk. Robin hoopte om hier en daar voor een verrassing te kunnen zorgen. Tegen enkele van de topfavorieten (Jitse Wouters van Zoersel en Brent De Groof van Dylan Berlaar) slaagde hij erin om telkens een setje mee te pakken. En tegen medefavoriet Jochem Lembrechts van Hallaar zat er zelfs meer in. Robin won overtuigend de eerste set. Jammer genoeg viel hij wat terug waardoor Jochem onze talentvolle speler alsnog wist te verschalken. Maar door overwinningen te boeken tegen Brent Michiels van Antonius en Gilles Van Leemput van Rooigem-Gent, kon Robin met een zesde plaats in deze finaleronde alsook in de eindranking tevreden huiswaarts keren. We danken ook clubicoon Johan alsook Jorn Gielen voor hum prima coaching.

Podium finaledag miniemen

Podium finaledag miniemen foto 1

v.l.n.r.: Kevin Verbruggen (Aarschot), Robin Deckmyn (Zandvoorde), Jens Van Hove (Stekene) en Wesley Van Den Noortgate

 

Finaledag podium miniemen foto 2

v.l.n.r.: Kevin Verbruggen (Aarschot), Robin Deckmyn (Zandvoorde) en Jens Van Hove (Stekene)

 

Podium algemeen eindranking miniemen

Algemene eindranking miniemen foto 1

v.l.n.r.: Robin Deckmyn (Zandvoorde), Beau Devos (Lauwe) en Kevin Verbruggen (Aarschot)

 

Algemene eindranking miniemen foto 2

v.l.n.r.: Robin Deckmyn (Zandvoorde), Beau Devos (Lauwe), Kevin Verbruggen (Aarschot), Wesley Van Den Noortgate

 

Groepsfoto’s preminimen-2

Algemene eindranking preminiemen-2 foto 1

vl.n.r.:

achterste rij: Jitse Wouters (Zoersel), Brent De groof (Dylan Berlaar) en Jelle Waelburgs (Meerdaal)

voorste rij: Axel De Jonckheere (Paletje), Brent Michiels (Antonius), Jochem Lembrechts (Hallaar), Robin Vandermeulen (Aarschot) en Gilles Van Cleemput (Rooigem-Gent)

 

Algemene eindranking preminiemen-2 foto 2


 

Clubkampioenschap enkel (25 april 2014)

Afgelopen vrijdagavond dongen maar liefst 25 van onze leden naar de fel begeerde titel van clubkampioen. Vermits spelers met een lagere ranking een puntenvoorgift kregen, had iedereen een kans om deze titel te veroveren. De spelers werden via loting verdeeld over 6 evenwaardige poules. De eerste 2 van elke poule waren automatisch gekwalificeerd. Voor het opstellen van de tabel van de 1/8 finales werden ook de beste derde’s heropgevist zodat we aan de vereiste 16 spelers kwamen. Al in de fase van de poules werden er stevige duels uitgevochten, niettemin vielen hier weinig verrassingen te noteren. Naast onze 2 meest succesvolle jeugdspelers (Kevin en Robin) wisten de meest ervaren personen zich immers te kwalificeren. Tijdens de 1/8 finales sneuvelden echter de eerste grote kanshebbers voor de eindoverwinning. Zo schakelde Stefan Fissers enigszins verrassend Rudy uit terwijl Alex het onderspit moest delven tegen Bert Verbist. Verder wisten ook Jan (Brems), Geert (Van De Poel), Valère, Jo, Marcel en jeugdig talent Kevin zich te kwalificeren voor de kwartfinales. In deze kwartfinales werden Jan en Stefan (Fissers) met 3-0 verslagen door respectievelijk Jo en Geert. Marcel die reeds de hele avond sterk speelde, rekende af met Valère terwijl Bert (Verbist) zijn handen vol had met Kevin die zonder setverlies tot in deze ronde was geraakt. Het werd uiteindelijk 3-2 voor Bert (11-8 in de belle). Pas nadat de middernachtklok reeds een poosje had geluid, kon er met de halve finales gestart worden. Jo, die naarmate de avond vorderde steeds beter op dreef kwam, rekende in 3 sets af met Bert. De partij tussen Geert en Marcel mondde echter uit in een 45 minuten durende thriller die pas na een vijfsetter beslist kon worden. Geert trok met 11-9 in de belle uiteindelijk aan het langste eind. Een finale dus tussen Jo en Geert. Maar na zijn uitputtende strijd met Marcel kon Geert Jo niet echt meer onder druk zetten. Jo won met 3-0 en rondde op deze wijze zijn sterk seizoen op mooie wijze af.

 

 

 


 

Sluitingsdagen zaal

In mei zal er op volgende dagen geen training zijn:

 • Vrijdag 2 mei
 • Vrijdag 9 mei
 • Dinsdag 20 mei vanaf 20u15 (jaarlijkse clubvergadering)
 • Vrijdag 23 mei

Op dinsdag 20 mei is er wel een jeugdtraining maar geen avondtraining vermits dan de jaarlijkse algemene vergadering doorgaat. Al de andere trainingen gaan gewoon door.


 

Clubkampioenschappen dubbel: eindzege voor Bram en Robin (01 maart 2014)

Op 28 februari 2014 vonden de clubkampioenschappen dubbel plaats. Zestien leden schreven zich in, hieronder verschillende clubiconen waaronder Marc, Conny, Johan, Geert en Rudy. Maar ook verschillende van onze beloftevolle jongeren en enkele spelers van onze eerste ploeg dongen mee naar de felbegeerde titel. Via loting werden 8 evenwichtige teams samengesteld die via 2 poules zich trachtten te plaatsen voor de halve finales. In poule 1 wonnen Jo en Kevin al hun wedstrijden al hadden ze tegen Marc en Geert toch een 5 setter nodig.  Marc en Geert legden prompt beslag op de tweede plaats. In poule 2 was het verschil tussen de teams nog kleiner. 2 ploegen konden 2 overwinningen voorleggen waardoor ze beiden gekwalificeerd waren voor de halve finales, de andere 2 teams behaalden beide 1 zege. Na wat cijferwerk bleek het team van Tim en Manuela groepswinnaar. Bram en Robin werden tweede. In de halve finales wonnen Tim en Manuela in 3 sets van Marc en Geert. Ook Bram en Robin stootten door naar de finale al kwam er tegen Jo en Kevin een evenwichtige vijfsetter aan te pas. De kleine finale werd door Jo en Kevin in 3 sets gewonnen van Marc en Geert. De finalepartij tussen Tim en Manuela enerzijds en Bram en Robin anderzijds verliep erg evenwichtig. Tim en Manuela wonnen set 1 en 3, Bram en Robin sets 2 en 4. In de 5e set hadden Bram en Robin steeds een kleine voorsprong. Dit was genoeg om de beslissende set uiteindelijk met 11-9 binnen te rijven.

 

 

 


 

Provinciaal jeugdcriterium fase 3 (23 februari 2014)

Kevin en Robin namen afgelopen zondag deel aan de derde fase van het provinciaal jeugdcriterium in de eerste afdeling (miniemen en preminiemen). Robin won 3 matchen en speelde enkele goede partijen tegen de sterkste tegenstanders. Hij werd hierdoor vierde in deze derde fase waardoor hij ook vierde in de eindafrekening over alle fases heen werd. Kevin won zijn eerste 5 matchen (waaronder ook de match tegen de altijd erg sterk spelende Elmar van Herckenrode). Vermits Wouter van Hoeselt ook al zijn matchen wist te winnen, besliste de match van Kevin tegen Wouter over de overwinning van zowel de derde fase en als deze van de eindafrekening over de drie fases heen. Set 1 was gelijkopgaand doch werd in het voordeel van Wouter beslist. Hierna nam de erg sterk spelende Wouter duidelijk afstand van onze miniem waardoor hij de partij in zijn voordeel kon beslechten.
In afdeling 2C was TTC Aarschot eveneens vertegenwoordigd met twee spelers, nl. Kobe en Sam. Kobe moest in deze poule van 9 enkel Floris Surmont laten voorafgaan. Sam, die nog niet zo veel competitiematchen gespeeld heeft, wist de 7e plaats uit de brand te slepen.


 

Clubkampioenschappen 2014 (17 februari 2014)

Nu het einde van het seizoen stilaan in zicht komt, breekt het tijdstip van de clubkampioenschappen weer aan. Het dubbelspel zal dit jaar doorgaan op vrijdag 28 februari, het enkelspel op vrijdag 25 april. Beide kampioenschappen worden georganiseerd in de sportzaal van de Gijmel en beginnen telkens om 20h.


 

Robin wint jeudbeker van Herckenrode bij de preminiemen, Kevin tweede bij de miniemen (16 februari 2014)

Met Sam, Willem, Kobe, Kevin en Robin namen maar liefst 5 van onze jeugdspelers deel aan het jeugdtornooi in Herckenrode. Robin trad aan als favoriet bij de preminiemen, de overige spelers namen deel in de reeks van de miniemen. Routiniers als Robin en Kevin wonnen erg vlot hun poule waardoor ze in tweede ronde in de poule van de groepswinnaars mochten spelen voor de eindoverwinning. Kobe gaf ook een erg goede indruk in zijn eerste partij maar verloor zijn twee volgende partijen tegen een NG en een E6 waardoor hij derde in zijn poule werd. Bij Sam en Willem, die tot nog toe amper wedstrijden gespeeld hadden, stond vooral het opdoen van matchritme centraal. De tegenstand in de poules tijdens de eerste ronde was bijgevolg nog een tikkeltje te zwaar voor hun. Gelukkig werden er in de tweede ronde ook nog poules georganiseerd waar ook respectievelijk al de tweedes, derdes en vierdes van elke groep uit de eerste ronde het tegen elkaar konden opnemen.
In de tweede ronde won Robin in de poules van de groepswinnaars bij de preminiemen twee keer met het kleinste verschil (3-2) van eeuwige rivalen Floris Surmont en Bono Janssens waardoor de overwinning binnen was. Kevin rekende bij de miniemen vlot af met Victor Bollen (3-0) en begon erg sterk in de beslissende partij tegen Wouter Devue. Na setwinst in de eerste set en nipt setverlies in de tweede, verzwakte de concentratie bij onze poulain echter waardoor de partij met 3-1 werd verloren.


 

Eerste ploeg neemt stevige optie op titel (14 februari 2014)

Vrijdagavond heeft de eerste ploeg een grote stap gezet richting titel in tweede provinciale A. Onze ploeg versloeg thuis rechtsreekse concurrent Sint-Truiden met het kleinste verschil. Niettemin Aarschot met hun sterkste opstelling speelde, werd het een duel dat op het scherp van de snee verliep. Aarschot kon wel uitlopen tot 3-1 en 4-2 maar Sint-Truiden slaagde er steeds in om hun achterstand terug op te halen. Bij een 7-7 tussenstand konden Bram en Tim hun laatste wedstrijden winnen zodat de 9-7 overwinning een feit was. Door deze overwinning telt onze eerste ploeg reeds 6 punten voorsprong op Paal en 7 op Sint-Truiden. Met nog 6 matchen te spelen ligt de promotie naar eerste nu meer dan ooit binnen handbereik.


 

Belgische kampioenschappen Jeugd (9 februari 2014)

Kevin en Robin hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de Belgische kampioenschappen bij de jeugd. Dat het niet gemakkelijk zou worden, wisten we op voorhand maar beide spelers wisten toch één of meer matchen te winnen. Bovendien mochten beiden in het enkelspel na hun overwinning in de eerste ronde het in de tweede ronde opnemen tegen een Belgische topspeler uit hun leeftijdscategorie: preminiem Robin tegen de latere vice Belgische kampioen Nicolas Degros (C4) van Malonne en miniem Kevin tegen de latere Belgische kampioen Max Lermusiaux (B6) uit de provincie Henegouwen. Het overwicht van de sterke tegenspelers was duidelijk maar onze beide jeugdspelers leverden erg verdienstelijke partijen af en met een beetje meer geluk zat er voor beiden zelfs setwinst in. Ook in het dubbelspel en het dubbel gemengd werden mooie duels uitgevochten door onze twee jeugdspelers zodat ze heel wat nuttige ervaring opdeden en met voldoening mogen terugblikken op de geleverde prestaties.


 

Knappe prestaties van onze jeugdspelers op de tweede fase van het Vlaams Jeugdcriterium (19 januari 2014)

Zowel Kevin als Robin namen deel aan de tweede fase van het Vlaams Jeugdcriterium in Herckenrode. Beiden konden onder het toeziend oog van coach Johan mooie resultaten voorleggen. Robin kreeg hier af te rekenen met de 3 beste preminiemen van Vlaanderen maar hij maakte het zowel Brent De Groof als Jitse Wouters maar dan knap lastig. Uiteindelijk werd Robin vierde. Kevin was op papier samen met Jarne Belsack van Meerdaal de topfavoriet bij de eerstejaars miniemen. En Kevin maakte deze favorietenrol waar door het tornooi vrij vlot te winnen. In de halve finale ging hij voorbij Jarne Belsack en in de finale rekende hij af met Jordi Moens van Nodo.


 

Provinciale kampioenschappen: 8 medailles voor Aarschot (7 januari 2014)

Het eerste weekend van januari staan traditioneel de provinciale kampioenschappen geprogrammeerd. Dit jaar namen heel wat van onze jeugdspelers deel aan de jeugdkampioenschappen op zaterdag. Voor enkelen betekende dit meteen hun vuurdoop vermits ze nog nooit competitie gespeeld hadden. Op zondag namen er ook nog enkele leden deel aan de klassementsreeksen. Ook dit jaar konden onze spelers verschillende medailles veroveren: 3x goud, 2x zilver en 3x brons.

Goud:

 • Jongens preminiemen enkel: Robin
 • Jongens preminiemen dubbel: Robin die samenspeelde met Floris Surmont van Schulen
 • Miniemen dubbel gemengd: Kevin die  samenspeelde met Britt Bueckers van Schulen

Zilver:

 • Preminiemen dubbel gemengd: Robin  die  samenspeelde met Nicole Buntinx van Hasselt
 • Miniemen dubbel: Kevin die samenspeelde met Wouter Devue van Hoeselt

Brons:

 • Miniemen dubbel: Kobe en Sam
 • Heren NG: Stefan (vader van Kevin)

 

Kerstboomverbranding te Langdorp op vrijdag 10 januari (1 januari 2014)

Aan de parochiezaal in Langdorp centrum zal op 10 januari een kerstboomverbranding plaatsvinden die georganiseerd wordt door VZW “in’t Dorp”. Deze VZW is samengesteld uit bestuursleden van verschillende Langdorpse verenigingen, aangevuld met Marc Van De Laer, de voorzitter van onze tafeltennisclub. Deze VZW werd enkele maanden geleden opgericht met de bedoeling om de parochiezaal van Langdorp die sinds 1 mei 2012 werd gesloten, terug te heropenen. Inmiddels zijn deze plannen al zeer concreet geworden waardoor weldra de Langdorpse verenigingen alsook onze club van de verschillende beschikbare ruimten gebruik kunnen maken. De opbrengst van deze Kerstboomverbranding zal integraal worden besteed aan enkele noodzakelijke renovatiewerken die in het gebouw zullen gebeuren.


 

Iedereen welkom bij de drankstand van TTC Aarschot naast de ijspiste (3 december 2013)

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december zal de Tafeltennisclub Aarschot een drankstandje open houden aan de ijspiste op de Grote Markt te Aarschot. We zijn daar aanwezig van 14u00 tot en met  0u00. Er zullen verschillende soorten jenever zijn.  Bier, frisdrank, glühwein, soep, koffie en chocomelk , … . We nodigen iedereen dan ook van harte uit  voor een gezellige babbel bij een frisse pint of warme drank.

 

 

 


 

De eerste helft van het seizoen zit erop, A-ploeg is herfstkampioen!

De vorige is weer van een tijdje geleden en nu ook de eerste helft van het seizoen er weer op zit, is het weer tijd voor een competitie-update. Belangrijkste feit van de eerste helft: onze A-ploeg is herfstkampioen! Een sterke collectieve prestatie waarbij alle directe tegenstanders voor de titel opzij gezet werden. Bovendien vertoondde de ploeg ook de nodige maturiteit om tegen de andere ploegen geen punten weg te geven. Elke wedstrijd was iedereen in form, hopelijk kan dit zo blijven in de 2de helft. Dit alles was echter onmogelijk zonder  de prestatie van enkele invallers. Bedankt Bert Verbist voor je knappe prestatie in Herckenrode en je standby vorige week tegen centrum en ook een dikke merci aan onze 5de man Jan Vos, geplaagd door blessures, om op één achillespees en met nierstenen mee te helpen aan de overwinning tegen Dilsen.

In de B-ploeg hebben de gevestigde waarden in 2de provinciale een sterke stap richting behoud gezet, een sterk spelende Jo Vandermeulen en ook Rudy Goossens (die trainen zeker veel tegen hun zoons!) verdienen hier een pluim voor deze prestatie ondanks de vele blessures in de ploeg. Bij de C-ploeg eenzelfde verhaal, hier hebben sterkhouders Jan Brems en Geert Vanden Poel een groot aandeel in de positie halverwege het pak. Onze D-ploeg heeft het heel wat minder makkelijk en zal in de 2de helft van het seizoen uit een ander vaatje moeten tappen als het behoud in 3de behaald wilt worden. Nog veel matchen te spelen, dus alles is mogelijk. Ook voor de E-ploeg geldt een fervente strijd tegen degradatie maar als Stijn, aka the human wall, zo blijft presteren moet dit mogelijk zijn op het einde van het seizoen. In de F-ploeg ten slotte speelt onze toekomst en ze doen dit goed. Het plezier van David, Kobe en Robin tijdens de enkele matchen dat ik gezien heb straalt ook duidelijk af naar de eerste ploeg.Kevin sterk met een derde plaats tijdens de eerste fase van het Vlaams Jeugdcriterium (1 december 2013)

Kevin Verbruggen heeft vandaag voor een verrassing van formaat gezorgd door de derde plaats weg te kapen tijdens de eerste fase van het Vlaams Jeugdcriterium bij de eerstejaarsminiemen. Kevin zakte samen met Robin af naar Oosterzele. De coaching van Johan Vandermeulen (vader van Robin) bleek ook vandaag een erg succevolle formule op dit talrijk bezette tornooi waar meer dan 20 eerstejaarsminiemen uit gans Vlaanderen present waren. Johan loodste Kevin in de moeilijke matchen overtuigend voorbij zijn tegenstanders zodat de erg sterk en doordacht spelende Kevin zijn poule van 6 spelers wist te winnen. In de halve finale wachtte Olav Kosolosky (C4 en nummer één van België bij de eerstejaarsminiemen). Ondanks dat Olav nog een maatje te sterk was, kon een goed spelende Kevin net als tijdens de Vlaamse Jeugdkampioenschappen een set winnen. Luid aangemoedigd door de Limburgse delegatie streed Kevin tegen Robin Deckmyn voor de derde plaats in een erg evenwichtig partij. Dankzij winst in 5 setten, was een mooie derde plaats het resultaat.

Voor Robin verliep het vandaag in zijn poule wat minder goed. Robin, duidelijk wat last van de zenuwen, verloor zijn eerste partij. In de 2de match wist Robin wel te overtuigen én te winnen. Axel De Jonckheere uit Roeselare bleek echter te sterk in de 3de match waardoor, een negende plaats het hoogst haalbare was. Robin zette voortreffelijk 3 NG spelers opzij waarmee hij zijn kansen op de eindronde waar enkel de eerste acht spelers na de drie geplande fases voor geselecteerd worden, gaaf houdt.

De beste prestatie kwam vandaag echter van coach Johan Vandermeulen. Zijn inzicht om de matchen in het voordeel van zijn pupillen te kunnen beslechten, was ook de delegatie van Schulen niet ontgaan. Op hun vraag leidde hij eerstejaarsminieme Britt Bueckers (D6) voorbij een veel sterkere speelster (D2) in de halve finale bij de meisjes. Hierdoor moest Johan zelfs overuren kloppen want ook in de finale stonden de Schulenaars erop dat Johan hun sterspeelster met raad en daad bijstond tegen weerom een sterkere tegenstander van Meerdaal. En Johan deed het voortreffelijk. Pas na een vijfsetter moest Britt zich luid aangemoedigd door de ganse Limburgse delegatie met het kleinste verschil (11-9) gewonnen geven.


 

Robin wint de top Jeugd bij de preminiemen (17 november 2013)

Voor het tweede jaar op rij heeft een speler van TTC Aarschot de Top Jeugd bij de Limburgse preminiemen gewonnen. Dit jaar was het de beurt aan Robin Vandermeulen, die gecoached door vader Johan, de erg mooie trofee binnenhaalde. Maar Robin kreeg deze trofee niet op een presenteerblaadje. Tegen de medefavorieten Floris Surmont uit Schulen en Bono Jansen uit Bree waren er steeds vijfsetters nodig om de partij in zijn voordeel te beslechten. Voor Robin is het meteen de eerste mooie trofee en dit laat het beste vermoeden voor de provinciale kampioenschappen van begin januari. In de reeks van de miniemen kwamen ook Kobe en Kevin in actie. Beiden wonnen enkele matchen maar geraakten niet voorbij de sterkste tweedejaarsminiemen. Hierdoor strandden ze op een respectievelijke zesde en vijfde plaats.

 


Robin knap vijfde op de Vlaamse jeugdkampioenschappen (11 november 2013)

TTC Aarschot had met Robin Vandermeulen (preminiemen) en Kevin Verbruggen (miniemen) dit jaar maar liefst 2 spelers die geselecteerd waren voor de Vlaamse Jeugdkampioenschappen. En hun prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij. Vooral Robin, die dit jaar ook al een sterke indruk naliet in zijn duels met de betere miniemen van Limburg, was erg succesvol. Hij wist maar liefst 4 van zijn 8 matchen te winnen. En in de match tegen latere winnaar Jitse Wouters uit provincie Antwerpen die met 3-1 werd verloren, had misschien ook nog meer ingezeten. Maar niettemin legde Robin in de categorie van de preminiemen dan ook verdiend beslag op de vijfde plaats van dit prestigieus tornooi waar elke provincie in elke jeugdcategorie enkel zijn 2 beste jeugdspelers naar afvaardigt. Eerstejaarsminiem Kevin (E4) wachtte een erg zware taak vermits hij het tegen de sterkste en veel hoger gerangschikte tweedejaarminiemen uit Vlaanderen moest opnemen. Enkel Olav Kosolosky uit Oost-Vlaanderen was ook nog een eerstejaarsminiem maar deze had dan ook de hoogste ranking van alle deelnemers. Kevin starte sterk tegen latere winnaar Olav en kon de tweede set in hun partij verdiend winnen. Ook tegen Sacha Glass (D4) en Karel Descheemaker (D4) mocht zijn prestatie gezien worden. Kevin verloor telkens na een vijfsetter slechts met het kleinste verschil (het werd telkens 11-9 in de vijfde set). Maar de ontgoocheling na deze nipte nederlagen was erg groot. Hierdoor zakte zijn zelfvertrouwen waardoor ook zijn spelniveau wat daalde. Gelukkig pepte hij in zijn laatste partij bij een 0-2 setachterstand zichzelf terug op waardoor hij zijn deze partij alsnog vlot met winst kon afsluiten en met een positieve noot huiswaarts kon keren.

 

Initiatie in Decathlon Olen was een succes! (28 september 2013)


Olen en omstreken werd zaterdag verrast door een wervelende initiatie van onze club in de Decathlon winkel in de buurt. De passanten waagden zich aan enkele punten tegen onze ervaren rotten of jeugdspelers en lieten hun begeleiden door enkele van onze beste jeugdbegeleiders. Onnodig te zeggen dat vooral de kinderen zich amuseerden maar dat ook de ouders positief waren (misschien ook omdat ze zo even verder konden winkelen zonder op hun kleine spruit te letten). Er zaten ook zeker enkele toptalenten tussen die we hopelijk de komende weken mogen weerzien op onze trainingen. Bedankt ook aan alle gemotiveerde leden die bij dit event aanwezig waren, ik denk dat iedereen akkoord gaat zijn als ik zeg dat dit voor herhaling vatbaar is!

 


Start van het seizoen loopt goed (22 september 2013)

TTC Aarschot is sinds 2 weken ook gestart met de competitie en we moeten bescheiden blijven: het loopt goed! A en B ploeg hebben elk reeds 2 keer gewonnen en staan mee op kop! Hangt er iets magisch in de lucht van de Gijmel? Vinden de oude rotten van de B-ploeg een 2de adem? Wie zal het zeggen, maar we zijn wel goed vertrokken. De C-ploeg gaat voor het record gelijk spelen dit seizoen en doet het dusver zeer goed, 2x 8-8. Bij de D en de E-ploeg minder succes, het is duidelijk voor sommigen een zware zomer geweest, 2 zware verliezen op rij. Ze zullen volgende weken het tij moeten keren. De F-ploeg is de pechvogel met 2x verlies met het kleinste verschil. Ook onze jeugd doet het goed. Ze moeten dit seizoen aantreden in de herencompetitie door overmacht maar hebben al mooie dingen laten zien. Eerste winstmatchen van Kevin en Robin kunnen dan ook niet uitblijven. Ook op training loopt het goed met een toeloop aan nieuwe spelertjes, maar voor de geïnteresseerden, er is altijd nog een plaatsje vrij! Foto’s en sfeerbeelden volgen snel.

 

 


Nieuwe locatie voor TTC Aarschot (5 september 2013)

TTC Aarschot is vanaf het nieuwe seizoen 2013-2014 naar de sportzaal van de OLV Fatimaschool van de parochie Gijmel in  Langdorp verhuisd. Ingewijden herinneren deze sportzaal wellicht nog als de vroegere parochiezaal van Gijmel. Deze zaal is vlak naast de leslokalen  van de school en ook vlakbij de OLV Fatima kerk van Gijmel gelegen. Er zijn ruime parkeermogelijkheden in de buurt. En in tegenstelling  tot onze vorige locatie te Aarschot, kan er nu ook door iedereen die dat wenst, een drankje genuttigd worden in onze kantine. In onze  rubriek “Locatie en openingsuren” is er een link naar deze locatie via google maps voorzien.

 

 

 


Kevin wint het jeugdtornooi van Hoeselt nu ook bij de miniemen (31 augustus 2013)

Kevin, die vorig jaar het jeugdtornooi van Hoeselt als preminiemen won, heeft nu ook als eerstejaars de tornooizege bij de miniemen behaald. Kevin die de afgelopen vakantie erg veel stages had gevolgd, versloeg zonder setverlies alle aanwezige NG’s en E6’en. De match tegen provinciale trainingsmakker Wouter Devue (E4) van Hoeselt zou bijgevolg over de tornooiwinst beslissen. Wouter won de eerste en de derde set, Kevin de tweede en de vierde. Beide spelers waren volledig aan elkaar gewaagd want het puntenverschil was steeds miniem. Ook de vijfde en laatste set verliep erg gelijkopgaand. Wouter veroverde een eerste matchpunt maar het was Kevin die uiteindelijk de zege kon binnenhalen. De eerste tornooizege bij de miniemen voor kersvers miniem Kevin was dus een feit maar het mooiste moment was misschien nog wel hoe de twee kameraden, die elkaar tijdens de voorbije 4-daagse stage van de provinciale selectie te Genk nauw leerden kennen, hun felbevochten partij achteraf in geuren en kleuren in de kantine van Hoeselt met elkaar besproken en elkaar prezen voor het  niveau dat ze beide etaleerden.